Aktiviteter – Bara i Kaféstaden

Ett av våra tre viktiga ledord på Grand är ”omtanke”. Det betyder omtanke om dig som gäst, varandra och om staden Alingsås. Så långt det går vill vi samverka med lokala partners och leverantörer.

Genom att lägga till en aktivitet kan du förstärka den önskade effekten på din konferens. Här nedan kan du se ett urval av aktiviteter som du enbart hittar hos oss i Alingsås.

Guidad fikavandring

En unik upplevelse som ett trevligt break i konferensen hos oss. Du tas med på de mysiga kullerstensgatorna, genom historiska innergårdar för att få höra allt om den svenska fikakulturen och varför Alingsås är ”The Capital of Fika”. Självklart vankas smakprover på några av stadens många kaféer som besöks. Vad sägs om kaffe, svenska kanelbullar, kakor, tryffel och prinsesstårta?

Under ca. 1,5 timma, provsmakar ni tillsammans godsaker från några av Alingsås många kaféer. Med hjälp av en duktig guide blandar vi detta med både svensk kaffehistoria och lokal kafékultur. Turen avslutas med känslan av släktkalas i mysig kafémiljö hos oss på Grand.

Under juletider körs julfikavandringar.

Tidsåtgång: ca 1,5 timme, Max antal: 30 pers, Pris: 2 400 kr + 259 kr pp

Magisk ljusvandring

Den perfekta avslutningen på konferensdagen. Ta med kollegorna ut i den krispiga höstluften och upplev ljusmagi. Varje år i oktober besöker runt 80 000 nyfikna Alingsås för att uppleva ljuset.

Ljusdesigners från alla världens hörn samlas då i Alingsås för att ljussätta utomhusmiljöer efter ett givet tema. Tema för 2024 är ”Mytologins magiska värld”.

Guiden möter upp er utanför hotellet och tar er runt i en magisk ljussatt stad bland kullerstensgator, parker och historiska innergårdar.

Tidsåtgång: ca 1,5 timme, Max antal: 30 pers, Pris: 2 400 kr för hela gruppen

Läs mer om Lights in Alingsås >>

Kaféstadens tipsjakt

Utrustad med ryggsäck och surfplatta ska ni navigera er till ett 40-tal punkter som vi placerat ut i mysiga Kaféstaden Alingsås. Här ställs ni inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänk, kluriga frågor och kreativa uppdrag.

Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar – allt för att samla så många poäng som möjligt. Akta er för tullzoner, går ni in i dessa drabbas laget av minuspoäng.

Tidsåtgång: ca 1,5 timme, Max antal: 1 000 pers, Pris: 4-50 pers – 390 kr pp, 51-1000 pers – 350 kr pp, Minimum: 6 900 kr

Ringar på vattnet

En naturboost i Kaféstaden som stärker gruppen och varumärket.

I Kaféstaden liksom smälter naturen in med grönska och vattenvägar i stadsmiljön. Endast 100 m från hotellet påbörjas en kortare vandring utmed en av stadens vattenvägar till sjön Gerdsken.

Genom olika övningar, med anknytning till vatten, stärker vi sammanhållningen i gruppen. På ett enkelt sätt synliggör vi styrkor och resurser hos kollegorna och i företaget, stärker gruppdynamiken och hittar inspiration till utveckling. Aktiviteten passar lika bra i början som i slutet på dagen. Vilka ringar vill dina kollegor sprida på företaget efteråt?

Tidsåtgång: ca 1,5 – 2 timmar, Antal: 4-80 pers, Pris: 6 000 kr + 100 kr pp

Bullracet

Är du tävlingsinriktad så är detta aktiviteten för dig – Dags att springa av sig bullfikat! Tempo, tävling och vinnarskallar beskriver denna aktivitet med tre ord.

Ni ska med hjälp av kartan på surfplattan navigera er runt i Kaféstaden för att samla så många poäng som möjligt. Det finns ett stort antal punkter där ni måste vara först fram och svara rätt för att få poäng, därefter försvinner punkter för alla lag. Det krävs kunskap och taktik för att samla flest poäng och ta hem vinsten i denna spännande aktivitet. Bra skor rekommenderas.

Tidsåtgång: ca 1 timme, Max antal: 500 pers, Pris: 4-50 pers – 375 kr pp, 51-500 pers – 350 kr pp, Minimum: 6 900 kr

Slaget om kanelbullarna

En klassiker på Kaféstaden Alingsås många kaféer är kanelbullarna. Vi lovar.. de är värda att kämpa för!

I Nolhaga Park börjar vi med en auktion där lagen får buda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med olika samarbetsövningar där lagen som budat på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Med vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten. Det är inte avgjort förrän locket på skattkistan med bullarna öppnas och vi kan kora det vinnande laget.

Tidsåtgång: ca 1,5-2 timmar, Max antal: 500 pers, Pris: 8-50 pers – 390 kr pp, 51-500 pers – 350 kr pp, Minimum: 6 900 kr.Picknikkorg: Hotellet ordnar så eftermiddagskaffet kommer med.

Elithandboll vid hotellet

En häftig upplevelse oavsett om du älskar handboll eller inte – Handbollsmatch med Alingsås Handbollklubb.

Gillar ni sport och vill göra något helt annat efter en lång mötesdag? I Alingsås har ni möjligheten att se dubbla Svenska Mästarna – Alingsås Handbollklubb live och vi kan lova en fartfylld och spännande handbollsmatch på AHKs hemarena som ligger strax intill Grand Hotel. Ta med dig kollegorna och gå på handbollsmatch efter konferensen! Efter en god middag på Grand Hotel går ni rakt över torget till AHKs hemma arena och ser en rafflande handbollsmatch i toppklass.

Pris: På förfrågan.

Hur når vi våra mål och visioner

(Morgonworkshop)
Har du någonsin känt dig obekväm med att uttrycka en idé i en grupp? Otrygg arbetskultur kan få förödande konsekvenser för ett företag och hindra identifierade risker att komma upp till ytan i tid.

Vår unika uppstartsworkshop ökar gruppens trygghet och effektiviserar resten av er dag tillsammans. När alla i gruppen delar samma förväntningar på, och verktyg för, hur idéer tas emot och hanteras, skapas psykologisk trygghet i gruppen. Genom tänkvärda övningar, blandat med aktiv reflektion, bygger vi gemensamma referenspunkter till idén som fenomen – och har väldigt roligt samtidigt!

Morgonworkshop – Tidsåtgång: ca 1,5 timme, Antal: 11-20 p: 1200 kr pers/ 21-30 p: 1100 kr pers/ 30+:  1000 kr pers

Hur når vi våra mål och visioner

(Eftermiddags workshop)
Varförför använder Google, Coca-Cola, Pixar Studios och många andra globala företag improvisation som verktyg för att utveckla sina arbetsgrupper? Jo, för att de insett att det är ett kraftfullt verktyg för att stärka effektiva, välmående gruppers största gemensamma nämnare – Psykologisk trygghet.

Denna workshop erbjuder inte bara en hejdlöst rolig och unik upplevelse, den är också till sin natur effektivt gruppstärkande och leds aktivt av en erfaren pedagog och workshopfacilitator. Ni maximerar dagens potential och utforska nya sätt att knyta an till varandra. Deltagarna kommer att skratta hjärtligt och uppleva att de har delat en viktig och givande gemensam upplevelse. Efter workshopen kommer gruppen att känna sig inspirerad och mer sammansvetsade, redo att fortsätta arbeta tillsammans mot gemensamma mål och visioner. 

Eftermiddagsworkshop – Tidsåtgång: 2-3 timmar, Antal: 11-20 p: 1300 kr pers/ 21-30 p: 1200 kr pers/ 30+:  1100 kr pers

Vandrande visionärer

Team- och Företagsutveckling

Ett företags viktigaste tillgång är människorna som arbetar där. Genom att investera i din företagsgrupp har företaget större chans att komma närmare företagets vision och målsättning.

Efter ett år med mycket digitala möten och hemarbete har många märkt att den så viktiga företagskulturen – limmet i en organisation, har tagit stryk.

Det senaste året har visat oss hur viktigt det fysiska mötet mellan människor är för att utveckla och skapa framgångsrika företag.

Vad sägs om att börja 2-dagars konferensen med en heldag där ni får uppleva naturens positiva inverkan på vision, innovation och gruppsamhörighet. Guidad av workshop-ledare får ni frisk luft, motion och konkreta, lösningsfokuserade samtal som öppnar upp för nya tankar, intryck och lärdomar medan ni stärker kommunikation och sammanhållning i er lednings- eller arbetsgrupp. Efter denna dag har ni en plan för de fortsatta stegen att nå företagets vision.

Under en heldags vandring utmed prisbelönta Gotaleden kommer ni att få stärka och utveckla er ledningsgrupp genom att vistas och förflytta er i naturen – som ger oss syre, energi och avkoppling på en och samma gång.

Tillsammans skapas en dokumentation över gruppens vision, dess styrkor och vilka steg som är viktiga framåt. Det blir ett verktyg för gruppen att arbeta vidare med på hemmaplan.

Efter denna dag kommer ni känna er inspirerade att ta tag i samtalen för att utveckla företaget tillsammans dag två hos oss på Grand.

Dag 1 – Vandrande Visionärer

  • 1 h digital kickoff 1-2 veckor innan vandringen
  • Lättare frukost vid samling på Grand Hotel
  • Tågresa till Västra Bodarna + ca 12 km vandring
  • Fika och lunch vid öppen eld (WC vid lunch)
  • Två ledare med fokus på lösningsfokuserad ledarskapsutveckling och friskvård
  • Arbetsmaterial och dokumentation
  • After Walk-tilltugg vid avslutning på Grand Hotel (dryck tillkommer).

Pris per grupp: 25 000 kr + 300 kr per person (exkl. moms)

Möjlighet till uppföljning och fortsatt utvecklingsstöd finns.
Kan även genomföras på engelska.

Workshopledare: Jan Marklund, GongGång ledarutveckling och Jenny Almén Linn, Linntours
Teman: Visionärt ledningsarbete. Lösningsfokus och salutogent förhållningssätt. Friskvård.
Anpassningsmöjlighet: Det finns möjlighet att skräddarsy ett upplägg för just din lednings- eller arbetsgrupp.

Dag 2 – Heldagskonferens med övernattning på Grand:

  • 2 rätters middag på kvällen dag 1
  • Övernattning i enkelrum & Frukost
  • Konferenslokal med service
  • Kaféstadens fikabuffé för- och eftermiddag
  • Lunch

Pris: 2095 kr per person (exkl. moms)


Jan Marklund, GongGång
Jan har arbetat som chef i både privat och offentlig sektor och har som konsult närmare 20 års erfarenhet av chefs- och ledarutveckling.  Han startade 2003 GongGång ledarutveckling AB. Han har tidigare jobbat som skolledare och chef i tre olika kommuner.

Som ledarutvecklare har han arbetat med alla nivåer i kommunala organisationer. Från att utveckla medarbetare längst ut i organisationen till att stärka chefer i kommunledningsgrupper i sitt strategiska ledarskap. Han har haft uppdrag i ett 30-tal kommuner inom alla typer av förvaltningar + kommunala bolag och räddningstjänster.

I näringslivet har han haft uppdrag med såväl mindre företag som större börsnoterade.

Han utbildar och tränar chefer i det lösningsfokuserade och hälsofrämjande ledarskapet, där man önskar en högre grad av ”medledarskap” och engagemang i organisationen.

En uppskattad nisch, är stöd och utbildning i att ”Leda i ny terräng” – ett program för nyanställda chefer – erfarna såväl som nya. Det är ett ett-årigt program som involverar flera nivåer i organisationen.
Jan Marklund är också medförfattare till boken Från tomgång till framgång – lösningsfokuserade verktyg för nyanställda chefer.
https://www.gonggang.se/

Jenny Almén Linn, Linntours
Jenny är utbildad internationell samhällsvetare med fokus på sociologi och interkulturella relationer och har under många år arbetat med affärsutveckling, ledarskap och hållbarhetsfrågor inom, framför allt, besöksnäringen. Jag har även arbetat som reseledare runt om i världen och som guide i Göteborg under många år och stimuleras av mötet med människor och att vara ett stöd i individers och gruppers utveckling och kunskapsinhämtning. 2019 startade jag min egen verksamhet, Linntours, där jag erbjuder upplevelser och utveckling i naturen.

Under våren 2020 utbildade jag mig till friskvårdsguide, där jag har fått kunskap om naturens positiva påverkan på oss människor och fått lära mig ett flertal övningar för att stressa ner och finna lugn och harmoni i naturen. Detta är något som jag uppfattar behövs alltmer i vår stressiga vardag. Jag har själv ett par ledarskapsutbildningar i bagaget, som jag kan dra lärdom av i samarbetet med Jan under våra vandringar.
https://www.linntours.se/