Aktiviteter – Dryckesprovningar

Mat & Dryck tillhör verkligen livets goda och intresset för att förkovra sig har aldrig varit större. Därför kan vi erbjuda olika typer av dryckesprovningar – Ölprovning från det lokala bryggeriet Alingsås Bryggeri AB, ginprovning med ginexperten Freddie Hahn och vinprovning med Elin Persson, sommelier.

Dessa två provningar är förpaketerade men våra idéer är fler och utmana oss gärna att förverkliga era egna tankar.

Grupp & Eventbokning

E-post: meeting@grandhotel-alingsas.se
Telefon: 0322-670100

Prova lokalproducerad öl

Nolhaga Park och Savannen är inte bara namn på lokala platser utan är även namn på två av Alingsås Bryggeris lokalproducerade ölsorter. Ta med vänner eller kollegor och provsmaka Alingsåsguldet hos oss på Grand Hotel.

Boka in Ölprovarpaketet där du först får smaka på det goda lokalproducerade ölet samtidigt som du guidas och lär dig allt om dryckens olika karaktärer.  För att höja smaksensationen serveras även små smakportioner till de fem olika ölsorterna vi provar.

Pris: 678 kr/person exkl. moms (815 kr/person inkl. moms)
Antal: 10 – 25 personer
Tidsåtgång: 1,5 – 2 timmar

_______________________________
När Alingsås gamla bryggeri från 1800-talet revs 1995 tog man tillvara på teglet som idag pryder och lever vidare i Alströmergymnasiet. Två av lärarna som hade ett stort ölintresse sneglade i många år på tegelväggarna i mellan lektionerna och i ett kök i Hedvigsberg någon gång 2008 eller 2009 började det nya bryggeriet – Alingsås Bryggeri AB sin historia. 2015 startades bolaget och den fina  traditionen och historien kring Alingsås Bryggeri fortsätter. Läs mer på
 www.alingsasbryggeriab.se

Ginprovning

En (g)intressant upplevelse!

Värd för provningen är Freddie Hahn, sommelier, f.d. redaktör för dryckestidningen Skål och en riktig ginspecialist. Han driver ginprovning.se och har själv provat över 1000 sorters gin.

De senaste åren har intresset för gin och gin & tonic fullständigt exploderat. Systembolaget har idag över 800 (!) sorter i sitt sortiment och vilken större mataffär som helst har 10 – 20 sorters tonic att välja på.

Freddie inleder kvällen med en kortare föreläsning (du får en välkomst-GT under tiden) om vad gin egentligen är, vad det finns för olika gintyper, ginens historia och vad som ligger bakom ginens popularitet idag. Du får också lära dig mycket om de klassiska gindrinkarna och lite praktiska tips för hemmabaren.

Freddies provningar har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och stand-up – mycket kunskap och humor.

Därefter får vi smaka på 4 olika ginsorter på just det sätt man smakar spritdrycker och du får möjlighet att om du vill testa dessa med väldigt speciella tonics och garneringar.
Efter det att vi är klara med provningen så ställer sig Freddie i baren och blandar till magiska och spännande gindrinkar som vi har specialpris på denna kväll.
PRIS: 556 kr pp (695 kr inkl. moms)